Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA MobilePay

Belægning på stålplader

Stålpladerne kan købes med forskellige overfladebehandlinger. Det er overfladen, sammen med godstykkelsen, der afgør holdbarhed, kvalitet og garanti på din stålplade. Overfladebehandlingen betyder også noget for udseendet på dit nye tag eller din nye facade. 

 

Hvilke der er tilgængelige, afhænger af profil. Du kan læse mere om dem i nedenståene gennemgang.

 

Er du i tvivl om hvilken belægning der er den rette for dig, kan du altid søge rådgivning hos vores dygtige konsulenter. 

Polyester

 

Polyesterbelægningen er den mest almindelige, og også billigste belægning. 

 

Stålpladerne vil med polyesterbelægningen have en glat og ensartet overflade.

Overfladerne har en glans på ca. 30, det vil sige de har en let skinnende overfalde. 

 

Polyesteroverfladen er velegnet til områder med korrosionsklasse C1-C3. Det vil sige indendørs, i alm. parcelhuskvarterer, lettere industri og områder med mindre påvirkning fra kystområderne. 

 

En stålplade med polyesterbelægning består af en kerne med koldvalset stål. Herefter er der lavet en varmgalvanisering for at beskytte stålet mod blandt andet rust. Først herefter kommer første lag med selve belægningen. Dette lag består af en kemisk forbehandling, herefter et grunderlag på 5-7 my, dernæst et toplag på 20-25 my. Bagsiden af stålpladen er også behandlet med en bagsidelak på ca. 10 my. 

Samlet er der ca. 25 my yderbelægining. 


Der ydes 20 - 30 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering. 

GreenCoat Crown BT

 

GreenCoat belægningen adskiller sig fra andre belægningstyper, idet den er udviklet med fokus på at skabe et mere miljøvenligt alternativ. Det er en plade specialt udviklet til det nordiske marked. 

 

Greencoat belægningen er baseret på naturlige olier fra planteriget, og denne olie erstatter op til 40 % af den traditionelle råolie, der normalt bruges i belægningerne. Belægningen er desuden den en af kun 2 chromfri farvebelægning på markedet, bedre for den enkeltes sundhed samt for miljøet. 

 

Stålplader med GreenCoat har en glat og ensartet overflade.

Overfladerne har en glans på ca. 40, det vil sige de har en let skinnende overfalde. 

 

GreenCoat er velegnet til områder med korrosionsklasse C1-C3. Det vil sige indendørs, i alm. parcelhuskvarterer, lettere industri og områder med mindre påvirkning fra kystområderne. 

 

En stålplade med GreenCoat belægningen består af en kerne med koldvalset stål. Herefter er der lavet en varmgalvanisering for at beskytte stålet mod blandt andet rust. Først herefter kommer første lag med selve belægningen. Dette lag består af en kemisk forbehandling, herefter et grunderlag på 7 my, dernæst et toplag på 19 my. Bagsiden af stålpladen er også behandlet med en bagsidelak på ca. 10 my. 

Samlet er der ca. 26 my yderbelægining. 

 
Der ydes 30 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering. 

GreenCoat Mica BT

 

Greencoat Mica BT er, på linje med GreenCoat Grown BT belægningen, også et miljvenligt alternativ til de traditionelle belægningstyper. 

Mica belægningen har et mere eksklusivt udtryk. 

 

Mica belægningen er baseret på naturlige olier fra planteriget, og denne olie erstatter op til 40 % af den traditionelle råolie, der normalt bruges i belægningerne. Belægningen er den anden af de to chromfri farvebelægning på markedet, bedre for den enkeltes sundhed samt for miljøet. 


Belægningen har en let prægning og meget stærk overflade. Det er dette der giver belægningen det ekslusive udtryk. 

Overfladen har en glans på ca. 5, det vil sige at stålpladen har en mat overflade. 

 

GreenCoat er velegnet til områder med korrosionsklasse C1-C4. Det vil sige indendørs, i alm. parcelhuskvarterer, industri og områder med påvirkning fra kystområderne. 


Der ydes 30 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering. 

 PrimaCoat

 

PrimaCoat belægningen er en af vores stærkeste belægninger. 

 

PrimaCoat overfalden er optimeret til høj slidstyrke, ridse- og vejrbestandighed. Det er en belægning der er virkelig stærk og giver en plade der er yderst holdbar. 

 

Stålplader med PrimaCoat belægning har en let ru overflade, hvilket også giver et flot udtryk på dit nye tag eller nye facade. 

Overfladen har en glans på ca. 40 og farverne er matte. 


PrimaCoat er velegnet til områder med korrosionsklasse C1-C4. Det vil sige indendørs, i alm. parcelhuskvarterer, industri og områder med påvirkning fra kystområderne. 

 

En stålplade med primaCoat består af en kerne med koldvalset stål. Herefter er der lavet en varmgalvanisering for at beskytte stålet mod blandt andet rust. Først herefter kommer første lag med selve belægningen. Dette lag består af en kemisk forbehandling, herefter et grunderlag på 20 my, dernæst et toplag på 25-30 my. Bagsiden af stålpladen er også behandlet med en bagsidelak på ca. 10 my. 

Samlet er der hele 45-50 my yderbelægining. 


Der ydes 40 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering. 

MattCoat 

 

MattCoat belægningen er lavet på samme basis, og med samme gode egenskaber som polyesterbelægningen. 

MattCoat overfladen adskiller sig ved at have et mere eksklusivt udseende. 

 

Stålplader med MattCoat belægning har en ru og præget overflade, hvilket giver et flot eksklusivt udtryk på dit nye tag eller nye facade. 

Overfladen har en glans på ca. 10 og farverne er matte.

 

MattCoat er velegnet til områder med korrosionsklasse C1-C4. Det vil sige indendørs, i alm. parcelhuskvarterer, industri og områder med påvirkning fra kystområderne. 

 

En stålplade med MattCoat belægning består af en kerne med koldvalset stål. Herefter er der lavet en varmgalvanisering for at beskytte stålet mod blandt andet rust. Først herefter kommer første lag med selve belægningen. Dette lag består af en kemisk forbehandling, herefter et grunderlag på 5-7 my, dernæst et toplag på 25-30 my. Bagsiden af stålpladen er også behandlet med en bagsidelak på ca. 10 my. 

Samlet er der ca. 35 my yderbelægining. 


Der ydes 30 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering. 

Karat 

 

Karat belægningen er endnu en af vores stærkeste belægninger. 

 

Karat overfalden er optimeret til høj slidstyrke, ridse- og vejrbestandighed. Det er en belægning der er virkelig stærk og giver en plade der er yderst holdbar. 

Alle tagrender leveres med denne overflade, hvilket er med til at sikre den høje kvalitet og holdbarhed på disse. 

 

Stålplader med Karat belægning har en let præget overflade, hvilket giver et flot udtryk på dit nye tag eller nye facade. 

Overfladen har en glans på ca. 40. 


Karat er velegnet til områder med korrosionsklasse C1-C5. Det vil sige indendørs, i alm. parcelhuskvarterer, industri og områder med påvirkning fra kystområderne. 

 

En stålplade med polyesterbelægning består af en kerne med koldvalset stål. Herefter er der lavet en varmgalvanisering for at beskytte stålet mod blandt andet rust. Først herefter kommer første lag med selve belægningen. Dette lag består af en kemisk forbehandling, herefter et grunderlag på 20 my, dernæst et toplag på 25-30 my. Bagsiden af stålpladen er også behandlet med en bagsidelak på ca. 10 my. 

Samlet er der hele 45-50 my yderbelægining. 


Der ydes 20 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering. 

Alu-Zink 

 

En stålplade i Alu-Zink er en aluminiumzinkbelagt tyndplade, der kan anvendes u-malet til og med korrosionsklasse 4.

Det betyder at pladen kan bruges indendøre, i parcelhusområder og i industri- og kystområder. 

 

Overfladen er behandlet med SPT (Surface Protection Treatment). Dette for at forebygge pletter der kan opstå ved håndtering og for at gøre pladerne lettere at forme. 

 

Laget af Alu-Zink belægning er ca. 25 my tykt. 

 

Overfladen er metalblank med rosemønster, som efter nogen tid får en grå-agtig farvetone. Senere vil dette igen ændre sig til en mere gråmat patina.


Der ydes 20 års gennemrustningsgaranti på denne belægning når de købes som 1. sortering.